Saturday, May 29, 2010

Saya Nak Bercerita

Assalamualaikum..

Sudah beberapa hari blog ini tidak disertakan GAMBAR walaupun nama blog ni B.L.O.G.Bagi meneruskan semangat B.L.O.G dan melaksanakan janji yang telah dijanjikan dalam post yang ke-14(New Tahun) utk memaparkan lebih byk gambar pada tahun ini, maka saya BEN18 memberikan anda gambar2 ekslusif dalam post kali ini. Saya nak bercerita ni....



Gambar ni sewaktu saya form 3 ketika menyertai KEM SOLEH. Muke macam orang asli, tp takpe kerana gambar saya dalam ni sebenarnya lagi elok darpada keadaan sebenar mase tu. Realitinya saya lebih asli dan "bergaya" daripada dalam gambar. Nasib baik dalam gambar ni pakai selipar. Namun saya masih diberi kepercayaan menjadi ketua kumpulan (Kumpulan Rambutan). Hahaha..mungkin sewel mereka yang mencalonkan saya ini. Tak sangka kawan2 ingat lagi lagu kumpulan rambutan. Hehehe...Rambut atan!!

Mase ni pula saya form 4. Gambar diambil waktu dah nak balik dari KEM MINT di Bangi. (Cuba untuk taip secara tak skema). Best ke? Semestinye best. Apa-apa pun jadi seronok kalau bersama-sama dengan kawan-kawan. Lagi pulak bile pergi kem mcm ni. Memang dalam otak fikir main je. Ingat lagi mase ni, aku melayakkan diri ke pusingan akhir pertandingan Cap Kali Cap. Menetang Azziq Dahfik...hahaha..Seronok kot.

Form 4 lagi. Hahaha. Mase ni saya diamanahkan menjadi ketua sekali lagi. Ketua Bintang Tiga iaitu menjawat jawatan sebagai Chin Peng. Gambar ni diambil sewaktu perang dunia ke 2 dalam kelas 4 razi di hari kemerdekaan. Hehehe..Tengok orang India pon join komunis.haha..Akhirnya komunis kalah dan Chin Peng lari keluar kelas kerana sesi perang terlalu lama, aku dah penat nak belakon. Cikgu seronok ke cikgu? Terima kasih kerana sudi layan kitorang. Terima kasih cikgu.



Pertandingan tarik tali. Mase ni form 5. Rasa mcm baru semalam. Bermakna aku ni tak membesar2? Mungkin. Kalau boleh nak sekolah sampai umur 40 tahun.Hahaha. Rumah merah juara tarik tali sukan SMKA MH 2008!

5 Ibnu Sina! Haha..tak sangka mase form 5 nanti masuk Ibnu Sina. Hehehe. Tak terlintas kat fikiran eden. Alhamdulillah, dari form 1 sampai form5 semua kelas sangat seronok! Cikgu yang baik-baik. Rapat dan sayang dengan pelajar-pelajar. Dah masuk IPT ni da tak dapat nak rase dah kasih sayang cikgu ni. Lecturer semua buzy tak de mase nak layan koran kecuali Miss Chong Mee Yoke(betul ke eje?). Sangat suke ketawa. Kadang-kadang pelik jugak. Hehehe.

Sebalik tabir. Hahaha..inila kerjenye. Merayap-rayap kat skola. Kalo tak curik2 main bola, pergi carik buah-buahan dekat sekolah, durian pon bole petik..hehe, kalo bertambah bosan lagi boleh pergi tandas shampoo rambut, kalo bosaann lagi mcm besela...pergi watercooler tp tak minum, saje je nak jakun2 tengok water cooler tu, kalo bosan lagi..carik cleaner ke tukang kebun ke kacau diorang, kalo bosan lagi..pergi bukit dekat bilik KH lepas tu naik atas tutup tangki ramai2 lepas tu SLIDE RAMAI2..hehe..kalo bisan lagi?...buat la ape2..semua boleh..haha.. Kalo tak silap mase ni sedang berjalan-jalan mencari idea untuk dipersembahkan untuk persembahan bulan kemerdekaan yang lagi 3 jam lagi kot. Hehe..hasilnya sebuah video yang hebat telah tercipta. SINA TV Dekat di Hati.

Upss dah SPM la! Main je keje..tetibeje SPM bile blajonye??..Hahaha..Cikgu2 mmg power...Mase nak TEST dkt INTI lagi takut kot drpd SPM...kenape eh??..Perjuangan terakhir kami di MAAHAD HAMIDIAH. Selain terbayang tulisan2 dalam buku teks, muka2 cikgu yang mengajar, muka2 cikgu yang marah2 yang senyum, yang geleng kepala semua dah terbayang-bayang dah. Dah tau dah tak lame lagi kami dah tak jadi PELAJAR SMKA MAAHAD HAMIDIAH lagi. Tak bole nak mesra2 dgn cikgu lagi. Tak boleh nak duduk dgn kawan same2 dlm kelas lagi. Tak bole nak conteng2 info merepek kat whiteboard. Tak tau nak rasa seronok ke tak, tapi yang pasti aku rindu sekolah yang amat sangat. Daripada tukang kebun(abg indon dan aru) sehinggalah semua guru-guru yang mengajar atau tak mengajar aku ni..
(baru perasan ramai budak maahad tulis tangan kiri..tgok2..byk kepale senget ke kanan sebab tulis gune tgn kiri..x caye!!!..haha..aku pon kidal juge..)

jamuan Form 5. Mase ni hujan pulak. Mungkin langit Maahad menangisi pemergian kami...hahaha...takla..aku yg sebak(kebetulan mase taip ni dgr lagu NowSeeHeart yg sedih)...yang pegang kepale aku tu hadri..org panggil kepale besar...hahaha..die jeles kepale kitorang kecik..hahaha..yang lain2 tu rakan seperjuangan. Mereka yang menerima saya seadanya.

yang ini puteri. Diorang ni tak terima aku seadanya..suke sgt pandang slek..haha..x delah...aku nak cakap ape eh pasal diorang? tak tau la...tapi yang pasti sumenye nampak molek dengan tudung labuh and baju kurung...tak semua sekolah dpt tgok pemandangan yang suci macam ni...hahaha..alhamdulillah..sejuk perut mak korang ngandungkan korang...

dan kini saya telah berjumpa dengan kawan-kawan di INTI
gambar ni diambil mase kem BTN, kembali pakai baju sekolah, jadi budak sekolah balik. Hahaha..aku x bitau korang...tp aku senanyer suke..hahaha..


hahaha..ape bole buat....nasib..pergi mane2 pon msti jumpe orang gile..kawan jela dgn diorang..hahaha...kawan INTI ni pon sewel-sewel orangnye..kalo bukan sebab keadaan memaksa utk serius, mesti diorang ni dah jadi Hyper..tp sebab x dapek peluang tu. Tapi kalo ade peluang menngila..mmg tak dilepaskan..haha

HAH!!!..Amek kau..Abugen..Hutang dah langsai..byk dah gambo aku letak ni...seperti biasa..selain menulis di BLOG..saya suke membace komen korang walopon korang hye komen sikit je...sudi2la komen..haha..

~Gracias~

22 comments:

  1. haha..nasib baik lelaki INTI je mcm tu..

    ReplyDelete
  2. Eh eh gmbr salad masa muda-mudi remaja lah :D

    Kenapa hari ni muka aku banyak menghiasi blog-blog org ni hahahaha :P

    ReplyDelete
  3. ~wuwu~ aku un rindu zaman skola jgk.... isk.isk..

    btol la org ckp.. dlm hidup ni..fasa yg pling best skali adlh fasa kite masih bersekolah..

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaaaaaaaa.. budak maahad!

    ReplyDelete
  5. huh, dak maahad ada india ke? 1 mesia gila..

    haha.. kau nih salad mnggugah kernduan kat skul la..

    gila gila gila gila..lalala~

    ReplyDelete
  6. tu ar psl wan. hahaha. salad aku bersetuju dlm gmba f3 tu kau kelihatan sungguh asli, sgt xdpt dinafikn oleh mata aku hahaha.

    ReplyDelete
  7. huhuh..maahad oh maahad....

    ko lpe la event ko kluar g koop bli kerepek mse tga ujian...hahhahaha...

    huhuh...mengtkn ak nostalgia kt maahad...

    sonok2....

    ReplyDelete
  8. Salam..
    salahuddin,
    rndunyerrr aku kt maahad..
    kt korg sumerr..

    ReplyDelete
  9. hahaha ... *geleng2 kepala time bace post ni* haha :))

    ReplyDelete
  10. saudare salad..alangkah bahgie nye klu anda wat cite pasal sye...hahahahahha

    ReplyDelete
  11. salad.salad.salad~!
    sedyh gler bcer post nih.
    isyk3.....

    ReplyDelete
  12. kepade sume...
    salahuddin telah dimasukkn ke icu....
    mohon doa drp anda sume agr dier cpt sembuh....
    hospital serdang..tgkt 4 wad icu...


    salad ~~wake up frenz~~

    ReplyDelete
  13. nanti kau kena jugak baca post aku tu..

    ReplyDelete
  14. sayang betol kat maahad dak ni...t tahun depan..kite g hari guru same2 ye..tahun ni xdapek join..

    ReplyDelete
  15. salad,,,cepat sembuh...wat post yg bes cani agi....siyes rndu sume kawan2 maahad...T_T

    ReplyDelete
  16. salad,, semoga cpt sembuh.. kwn2 x putus2 doakan kau.. T_T rindu nk bace tulisan kau yg kreatif tu huhu

    ReplyDelete
  17. salad yang comel...kami rindu kat awak..
    awak cepat2 la sembuh ye...
    saya miss universe 2010...

    ReplyDelete
  18. salam wat tuan punye blog..
    ader sedikit pembetulan psl MFB..
    cube crik blog bradokapak.blogspot.com..
    kebenaran tntng MFB

    ReplyDelete

Boleh Lah Komen. Terima Kasih (^_^)